42

Jag har fått något konstigt ryck denna vecka. Ett slags jaghinnerintemedjulenryck. Jag har bakat pepparkakor. Satt på julmusiken. Stressat till centrum bara för att jag tror jag glömt köpa ngn julklapp. Liksom tvingat mig till att julmysa. Det har inte gått bra alls. Inte förs nu känner jag lite julstämmning när jag sitter på mitt nystädade rum och lyssnar på Silent night.  

Vet inte om det beror på att December gått för fort eller att jag inte fått vara med och pynta vår Meterhöga julgran. Det är nog som pappa säger "Sofia har alltid blivit besviken efter julen" Är jag så bortskämd. Hur kan man vara 19 år och 7 månader och fortfarande ha höga förväntningar på julen. När Viktor för 2 år sedan sa att han inte var ett dugg spänd inför julen blev jag väldigt besviken. Sa mot min vilja att jag höll med. Men det är inte så, jag gillar julen och tycker fortfarande att dagen innan julafton är lika spännande. Ja, jag erkänner att jag tycker om paket och att jag är en girig bortskämd jävel men det är lika spännande att se familjens reaktion när dom öppnar julklapparna från mig.

Denna vecka har varit bra. Kanske för att jag, Anna och takåsbarnen inlett varje morgon med att dansa till boten Anna. Kvällarna har för sej inte varit kul alls. Har varit extremt trött och inte orkat träna ngn dag. Har även kännt så här: att jag jobbar med väldigt bra människor även om dom går mig på nerverna mkt ofta så är dom jättebra att arbeta med. Jag har lärt mig mkt av dom. Kanske därför som jag fick för mig att baka mintkyssar till dom igår kl 21.20.

Äckliga parasit! Dumma parasit som smittat Takåsarna. Hoppas den försvinner!

En annan sak som bidragit till veckans bra humör är den lilla gåvan från den äldre damen på busshållplatsen. För att jag har gett henne ett leende varje morgon i 3-4 månader så ger hon mig en blomcheck och ett julkort. Då var min dag gjord. Var tvungen att visa detta för alla jag träffade. Den lilla händelsen ledde till att jag tänker bli snäll. För andras skull och inte för min. Ska börja redan nu med att äta en pepparkaka och dela ut lite julklappar till Hannah och Jessica. Hoppas dom är hemma.


Prodrunkenness

Hybris. Kunde göra vad som helst. Nästa dag inte lika kaxig.

Men jag är ingen galning. Inte som dom. Patetiskt? Kanske bara roligt?
 

Visdomsord från en gammal stofil på mitt arbete. Men det är inte lätt att leva som man lär.
Vin och öl inget söl
Öl och vin fyllesvin

Igår försökte jag mitt bästaste med att vara trevlig mot Johans släckt. Hoppas jag skötte mig. Fick sitta brevid en pratglad tant som gav mig en kram vid första ögonkastet. I ett desperat försök att hälsa sträckte jag fram min hand rätt in i hennes mage. Hon verkade inte det minsta generad.

Fotboll på lördagen. Det gör mig ledsen. För jag vill ju vara bra som dom. Chanslös.

Var är alla vännerna idag? Ingen vill gå med mig. Men jag trivs rätt bra här. Hannah kom hem från dina resor.

15 dec

Trasselsudd med sitt änglahår hade tittat för djupt i glaset. Människor är fula (fulla) och vackra och gula. Finns det någon människa jag ogillar. Har inte hittat honom eller henne riktigt ännu. Eller det kanske är så jag vill framstå.

Myten lyder:
Varje morgon sitter jag för mig själv på taket och virkar för att jag är enstörig. Fel, Fel, Fel!

Jag framkallar nästan ett fnitter när jag tänker mig chefen eller föreståndaren, bossen med golvmoppen på huvudet. Det var så motsägelsefullt det kan bli. Igår fanns inget som hellst samband mellan det jag tänkte och det jag sa. Kortslutning i censuren.

Vad jag kommer få igen detta om 10 år. Det är inte bara jobbigt att vara 19 år och 8 månader. Det är lite sunt också. Jag känner att jag vill vara lite mystisk. Någon som man undrar över. Måste man vara öppen?

Stackars Carro jag är skylldig henne något hon fick i alla fall skratta lite.

Kan inte Johan komma hit och ge mig en kram. Jag känner så nu.


Anna

46974-39Fredagens resultat. Skivan som jag gav Karin var fel skiva märkte jag nu. Jag hade alltså bränt fel till henne. Jag tänkte faktiskt bjuda på suchi, varför gjorde jag inte det? Men bakad potatis dög.

Igår var det Annadagen. Jag passade på att säga grattis till alla annor jag kände tom hon på jobbet. Det var väll en godhjärtad gärning. Själv så fick jag ett par vantar av mossan, fassan och kakan. Annas hus är fiint.

Idag var jag i stan själv, ett framsteg att jag hittade dit jag skulle. Jag är alltså inte så tappad som man skulle kunna tro. Hittade massor av kuliga prylar. Spenderade 1,5 timma inne på Carlings bara för att köpa den sak jag först tittade på. Det är faktiskt tanken som räknas. Nu är det bara reflexerna kvar sen ere klart.

Lucia på onsdag och julefest på fredag. Jag har även fått det stora uppdraget att tillverka pepparkakshjärtan med glasyr på med banangruppen. Denna vecka bör dokumenteras i bilder.

vin

vinVinprovning 2/12. Övning ska ge färdighet. Alltid kul att träffa dessa människor.



Har köpt tre och en halv julklapp och en jul/nyårsklänning. Bra jobbat men inte bra för plånboken.

Den 13/12 är det julfest. Kommer det bli krig,tårar och kaos eller julemysigt? Jag ska klä ut mig i alla fall men vad? Paket, köttbulle eller tomte?

Nu lussebullar och julemys med glögg. För glögg är bra och ett söndagskrav tre veckor framöver.