Anteckningar från ett källarhål



"Och varför är ni så fast, så triumferande
övertygad om att blott det normala och
positiva, med ett ord endast lyckan är fördelaktig för människan? Misstar sig inte förnuftet om vad som är av positivt värde?
Människan älskar kanske inte bara välståndet. Kanske älskar hon lidandet lika mycket...
Och i ett kristallpalats är det otänkbart; lidandet är tvivel, det är förnekande, och var finns sådanna kristallpalats där man får tvivla? Självrannsakan är till exempel oändligt mycket mera värt än att två gånger två är fyra. Efter två gånger två är fyra finns det inte längre något kvar att göra eller ens få veta. "


- Dostojevskij, Anteckningar från ett källarhål

spegelglas

Försvinn! Välj antingen drar du nu eller på en gång. Du har inget här att göra, inget att hämta. Jag kommer inte bli din fruga. Ta dina svarta knarkpåsar och stick dit pepparn växer, det vill säga Peru. Det är tydliga ord och inga charmiga visor. Sanning, för tusan du kan väll för faen inte äta upp alla mina goda bröd och fråga mig om det är pannkakor??!! Du kan inte säga att mitt hår är fult, inte säga att mitt kök är skabbigt, gammalt och äckligt när jag vet att det bara är fullt med kärlek! Du kan inte väcka mig 8 och prata engelska när jag sagt bestämt, tydligt och rakt att mellan oss förekommer ingen engelska. Du kan inte säga att mintte är äckligt, och nej tack jag vill inte ha en blöt kindpuss.

Vad har jag gjort för att inte förtjäna vänskap???

Mänskliga rättigheter

1. Ha en skön säng
2. Ett par långfärdsskridskor

Svart

Tanken på att jag suttit under en filt mer eller mindre sen 12 i natt är skrattretande. Sånt gör inte jag,..

Vi bestiger ett berg

-om du springer upp till toppen kan du få en....blomma.
-eller nej, jag vill nog göra det först.

byxorna är korta och räcker till vristen, skorna gamla,slitna gympadojjor,grå kappa och basker. Jag springer och får snö i skorna och strumporna blir blöta, blir anfådd men ger mig inte. Inget gör något och kvar finns bara stunden. väl däruppe är det värt. Hela staden,kullarna i snö och kyrkan syns. Ler och sträcker ut armarna för att sedan kasta mig nerför kullen och göra snöänglar. Byxorna och strumporna är blöta. Jag fryser så det sticker, men det gör inget.

Nästa blir nog Kebnekajse utan basker då.