En fasad

Så lycklig över att Hannah valt ett väldigt långt lösenord till mig. Det hindrar mig från att skriva för att lösenordet tar lång tid att skriva. Är nämligen ganska seg på att hitta bokstäverna.

Idag har jag en fasad så alla vet jag bara spelar. Men i verkligheten är jag trött. Har aldrig varit så här trött i hela mitt liv! Tankarna kommer inte riktigt ut ur munnen och formuleras heller inte till kompletta meningar. Bara lösryckta ord.

Körde just hem Hannah för att hon gillar playahead och jag ska göra engelska. Gör jag engelska nej! Orkar inte mera nu. Men tänker inte gnälla mer om det är bara som så att det är sant.

Vad är anledningen till att vara snäll mot mig? Jag får inte riktigt ur honom det. Detta är skumt.

Busschaffören igår var trevlig. Att släppa mig mitt på bilvägen bara för att jag skulle slippa gå ensam på natten. Allt för att hinna hem tills jag skulle upp och sjunga för karin. Men vad gör man inte för sin syster?

Ja jääävlar kärran!

jag och min systerSå här såg jag ut i onsdag då jag skulle på skiva på Hard rock. Jag kände mig som en i Grease. Taggad till tusen var jag. Det ända jag hade laddat med var att smaka på Klas och Andreas hostmeducinsliknande substans. Inte mycket att hänga i julgranen men glad var jag hela vägen in till skivan. Många jag kände skulle dit. Johan var än en gång snäll och följde med trots han inte kände någon. Det var ju för sig både på gott och ont. På vägen in träffade jag min kusin. Hon sluddrade fram en berättelse om att hon slagit en kille den dagen. Jag trodde inte hon menade vad hon sa men tydligen var det så. Hon hade varit på uppträdande i aulan. Några killar hade buat och när hon sa åt dem att sluta hade en av killarna svarat jävla hora. Hon slog honom rakt i ansiktet. I aulan blev det helt tyst. Vilken modig kusin man har men våld ska inte uppmuntras. Men åter till skivan i onsdags. Jag ber lite om ursäkt för mitt så kallade toffelbeteende då. Men vad gör man liksom. Det är svårt det där vissa människor kan jag bara inte riktigt parta med. Blir liksom trött när det inte blir rätt från början. Jag blev alltså väldigt avtaggad. Synd. Det blev i alla fall lite roligare sen. Men min väldigt underbara kusin var så snäll mot mig och sa lite onödiga saker. Stackars Johan vad tror han om min släkt nu? Jag menar det är inte som så att vi ska gifta oss!!!!!!! I slutet av kvällen fick jag lite konkurans om Johan. Robins kompis hoppade nämilgen på honom och började pussa på Johan. Vad chokad han blev. Än en gång blev det lite pinsamt när vi var på väg därifrån och Robins kompis skriker- Bana väg för kärleksparet hon är med barn och har verkar. Snart spyr hon. Alla i hela kön vänder sig om och ser på mig. Därför säger jag Dumma fulla Robins kompis!!! Det tog väldigt lång tid att komma hem. Vi körde först till solna sen till kungsängen och sen hem.

Dagen efter blev därför en väldigt trött dag. Och inte nog med det så var det släktmiddag med farmor som fyllde 80. Jag överlevde dagen och det var trevligare än vanligt. Sen åkte jag och min familj till landet. När jag för tredje gången förnekat att jag var för trött för att köra såg mamma att mina ögonlock höll på att stängas och då kan man ju inte köra bil ju!!!! Vad tänker man med??

Resten av helgen var trevlig. Min släkt är en bra släkt. Trots att systarna Matsson är lite jobbiga när de går upp tidigt på morgonen och diskuterar nya projekt. Jag spenderade dagarana med att läsa, vara med "Ankan" och slå ihäl alla "myggjävlar"  och bada bastu. Lukten när ölet träffar agrigatet är uuunderbar!!! Längtat länge. Nu är jag hemma igen och tillbaka till den besvärliga verkligheten. Är stressad över ngt men vet inte vad?


Soltomat ond fientlig intensiv ambitiös

Min religionslärare är dum och orättvis. För jag var tvungen att redovisa idag fast jag inte kunde. Som om det inte var tillräckligt så plådgade jag mig igenom tre andra mvg redovisningar innan det var min tur. Kändes verkligen som om läraren ville sätta dit mig.  Idag har jag lunchat med Annorna och co. Den ena Annan har nu sagt att jag ska få komma och besöka hennes hus på kullen, vad trevligt tänker jag då och väntar med spänning på en inbjudan. För jag vågar inte vara en oväntad gäst dessutom vet jag inte vart kullen ligger.

När jag med en suck sätter mig på bussen idag så tittar jag i min väska och ser att det fattas en bok. Med stormsteg kastar jag mig ut ur bussen och springer och hämtar den. Det resulterade i ett antal blickar. Som log ett skadeglatt leende. Jobbigt att det tog extra lång tid att ta sig till väsby. Mina vänner orkade dessutom inte vänta på mig i centrum. Men det gjorde ju för sig inget åkte till Täby med mamma istället. Har köpt mkt stiliga kläder inför kvällen. Mitt tema får bli prickit. Jag är faktiskt rätt nöjd. Nu är jag rätt taggade lite orolig för att jag ska bli trött ikväll för har tillbringat en hel middag åt att fnissa åt min underbara mor.

Fiskbullar

Kan alla bara sluta gå runt och hata andra utan anledning. Människor begränsar sina liv när dom hatar andra. Jag erkänner att jag hatar vissa men det hindrar mig sällan. Jag tar sådant med en nypa salt. Jag har stött på det alderles för många gånger idag.

Varför måste jag alltid ta den svåra vägen. Man behövde inte ens läsa upp sin dikt och ändå väljer jag att göra det.  Nu har jag framstått som en väldigt underlig person som skriver töntiga dikter och sedan med darrande röst tvingar sig själv att läsa upp den. Varför???? Kan det vara så sjukt att jag innerst inne tyckte att jag hade åstakommit ngt speciellt bra. Jag är vanligtvis sällan självgod. Snarare tvärtom. Varför?

Alltid svårt att plugga dagen innan ett prov. Känner ett obehagligt lugn inför morgondagen. Kanske blir nervös senare. Kan inte ens så mycket har bara tänkt att det löser sig. Jag har fixat en supersmartgrej till Tina imorgon den är jag stolt över, haha vad motsägelsefullt jag som sällan var självgod.
 
Det är svårt att sova nu på nätterna när man tillbringar dagarna på en stol. Vill träna! Vill till stan i helgen och se Hello Saferide men jag kan inte=(

"Fuck Finland and all of their friends"

Men det menar jag väll inte riktigt tycker bara att det var kul sagt! Trevlig schlagerkväll med mjukisbyxor och snälla vänner. Jag erkänner dessvärre att jag var lite trött för ovanlighetens skull. Men jag jobbar på det där. Jag är tyvärr lite felkonstruerad när det gäller den saken. Man borde sova på morgonen och vara vaken på nätterna. Men inte jag inte. Ibland går det men oftast blir jag som en tråkig säck potatis på kvällen.

Jag har nyligen kommit fram till att jag tillbringat nästan en hel helg sittandes på en stol. Eller nyss gick jag faktiskt på promenad med Hannah, Nova och Majsan. Innan det tittade jag på barnprogrammet. Det var så himla bra. Handlade om en spindel som hette Plutt. Plutt försökte hitta mamman till ett hönsägg som han hittat. Då tappade Plutt bort sig och den stora spindeln Spindulus försökte äta upp honom. Åt sommarens första jordgubbe idag.

Snart e det skiva i jakan. ska bli kul att träffa gamla fotbollskompisarna. På Hard rock är också coolt.

Idag fyller farmor 80, Grattis till henne!

Jag ser faktiskt fram emot att gå till skolan i morgon, ialla fall att gå genom K-korridoren till min engelskalektion sen börjar det jävliga.

Jag orkar inte plugga. Hatar matte så obeskrivligt mycket. Det är roligare att sitta här och lyssna på such great hights. Tycker om den låten extremt mycket.
 
I just adore looking at you.


Varför inte stänga av solen fort för vi lever inte länge nog för att rätta till allting ogjort.

Jag måste plugga men jag kan inte min hjärna består av helt fel saker idag. 3/4 av J resten innehåller döda hjärnceller från skivor, kvar finns bara ngn liten procent som förjäves försöker lära sig om derivator och indianer. Ja vill inte ens, känner mig bara arg och förvirrad!

Jag tog mitt pick och pack och åkte hem idag, det var starkt gjort för att vara mig. Jag försöker verkligen leva upp till det som står på mina strumpor nu.

Jag tycker om människor som hoppar över sina lektioner bara för att åka samma tåg som mig i ngra minuter.

Näe nu måste jag verkligen ta itu med det här men en viss person orsakar kaos i mitt annars så planerade liv, då är det svårt.

Märklig och ännu mera konstig. Klart och tydligt lustigt sagt.

Okej här kommer min efterlängtade dikt! Hoppas den smakar. För det är en fiin årgång.
Lova att inte skratta åt mig bara med mig. Okej nurå 1.2.3

Hallongråttor fyllda med blåbär
Framför mig finns hallongråttor fyllda med blåbär. Guld i mun har jag i morgonstund. Silvermun finns i guldstund.
Lussitagorna lyser.
Blickar är underfumliga.
Ur skägget tar han sig i kragen och talar klarspråk. Jag kan inte acceptera att han mitt hjärta dirigera. Vi ska simulera en pil av amor från en papperdrake som flyger över taken. 
Hallonen i blåbärsgråttorna smakar som Malta a la ris. 
Långsamt vandra vi i väg i våra fotfodral.
För jag drömmer som jag vill. 

Hallongråttor med blåbär

Nu är det som så att jag verkligen inte har tid att sitta här och filura. Borde plugga matte, läsa min långa engelskabok och göra en fördjupning om indianer istället.

Varför är alla så extremt nyfikna? Jag döör, blickarna är fortfarande många och rykten går. Just orden pojkvän och flickvän verkar så viktiga för alla. Undrar varför? För att man vill placera in människor i fack. Så det inte längre blir hon utan han och hon. Jag har ju för sig inte så mycket emot det. Jag står för vem jag gillar och man kan inte beté sig som jag gör i skolan om det inte vore något. Bara det att jag har förhoppningar om ett eget liv också.

Borde även sova nu men vill inte det, det är nu mitt liv börjar i en halvtimma ungefär. Hinner se fem minuter på tv och läsa en sida i boken. Det är mitt liv.

Min dikt ska heta Hallongråttor med blåbär.

Jag sörjer en sak som jag kommit fram till. Alla vänner jag hade i högstadiet ser jag sällan. Har även tappat kontakten med många av dem jag lärde känna i ettan. Kommer det bli så i höst med. Allt talar ju för det. Speciellt eftersom många har vilda planer på att lämna landet.  

Det är liksom tacken.

14/5

Jag vill inte fylla år idag. Söndagar är inga födelsedagsdagar. Känns som om jag fyllde år igår. Idag har jag lärt mig att man spelar väldigt dålig fotboll om man är på studenskiva dagen innan och går och lägger sig sent. När jag och Hannah kom hem var det ljust ute och fåglarna kvittrade. Dessutom spelar man dåligt när man har ont i halsen. Det kändes så omotiverat. Jag var inte värd att få röra en boll idag. Antar att jag får skylla mig själv. Vill inte deppa idag den 14onde maj!!!! Jag har 3 sekunder på mig att avsluta detta innan gästerna kommer.

Jag har fått en väska och lite till.

Tack till dom som minns min födelsedag. Så nu kommer alla och nu tänker jag ändra på mitt humör brutalt mycket.

Två lyckliga dårar som tror sig veta hur allt e.

Småfolkets blickar e underfumliga. Jag måste säga att jag ler lite innombords.

Sången Jessica skickade mig är så bra. Kommer lyssna sönder den.
 Denna helg kommer allt hända. Ikväll e det Grease. Tänker leka förälder och vara extremt trevlig. Imorgon ska jag på vernisage. Det ska bli kul för min kusin är duktig på att måla. Sen e det skiva hoppas Dolly och co kommer för de är  "the party people" Annars kommer det vara kul ändå för Hannah e ju med. Känns lite tråkigt att jag ser henne och Jessica så sällan. Och känns även tråkigt att jag träffar Dolly så sällan. Bara på matten och då måste man göra annat. Vad gör jag egentligen? För jag träffar Johan sällan också. Slösar bort mitt liv med att skriva en töntig blogg.  


Caliente

Me gustaría ser cantante para dedicarte una cancion pero como estoy estudiante te dedicio mi corazon.

Igår skiva, finurligt ordnad och underligt folk men jag försökte mitt bästa med att passa in och det gick juh rätt så bra. Militärklädsel, rätt cool trots allt. Många sånger och glada människor. Tack för att jag fick komma, känner mig hedrad. Johan kom dit, snällt av honom men nu börjar människorna undra. Klas var också där med sina roliga vänner. Trevliga prickar. Nattpromenad hem med Klas och Tomas eller vad han hette. 

Idag tom, morgon med en känsla likt åksjuka, trött, prov, nya människor som hälsar. Märkligt jobbmöte. I framtiden är jag kontorsnisse. Anställd har JOBB!! Ofattbart! Men mina arbetsuppgifter är en anning svårtolkade. Jag ska ut i världen nu. Mannen som hälsade talade ett språk jag hade svårigheter att förstå. Är jag 34 eller 18? Eller kanske bara osmart och förvirrad. 

Nu Caliente och fira Linnea. Grattis Lotta och Linnea som fyller 19 år idag. Dagen till ära har jag på mig min svarta t-shirt med "Che" på.    

Min adoptivfarbror

Nu tänker jag avreagera mig! Ta mig samman. För är så arg att jag skulle kunna slå någon.
Hata Frej! Vilket skitlag!

Var jättetaggad innan matchen. Var övertygad om att jag skulle spela bra.
Under matchens första minut skjuter en Frejspelare en stenhård boll rakt i mitt ansikte. Det kändes som om näsan, munnen och läppen hade möblerats om och att det skulle spruta ut näsblod. Men jag hade tur det gjorde det inte men ändå gjorde jävligt ont! Var alltså tvungen att gå ut och byta, jag som var så taggad.
Händelse nummer två för det är inte bara denna incident som har gjort mig så upprörd var när mitt lag hade inkast. Då tar den jävligt fula, äckliga, klumpiga spelare nummer 11 tag i mig och knuffar mig stenhårt i fel riktning. Detta gjorde mig förbannad så jag slänger in min armbåge i hennes mage. Då jäklar tänder hon till och börjar sparka på mina fötter. Detta ser domaren inte??!! 

Det tredje som får mig att känna så här var när andra laget hade hörna och jag ska hoppa upp och nicka. Då slänger hon i andra laget sina armar runt min hals, likt ett stryptag. Den ilska jag kände är obeskrivlig. Jag hade lätt kunnat slå någon i andra laget i ansiktet. Men som tur var tog jag mig samman andades lungt och fortsatte spela. 
Bortsett från dessa tre händelser blev jag stämplad 3 ggr på foten och ngns dobbar har rispat mitt ben så jag fått väldigt tjusiga rivmärken.

Det värsta av allt är att min käre far betraktar mig som en mes när jag nämner allt detta för honom. Han skrattar bara och säger: Sofia du skulle haft en storebror. Men hallåååååå jag har ju spelat över 500 matcher i mitt liv och aldrig mött ett så elakt lag. Han har fel min far han såg nog inte vad som hände egentligen.  

Vi kallar oss vänner.

Mysfredag är över. Har tillbringat två dagar vandranes i stan. Igår gick jag först själv. Men det gav inte så mkt, hittade inga studentkläder. Ska jag vara ärlig så var jag inte alls motiverad till det heller. Sen träffade jag Dolly, vi åt på tacobar. Det var rrroligt. Efter att jag lämnat henne på NK så träffade jag Johan. Jag och Johan åkte tunnelbana sen åkte vi mer tunnelbana och sen var vi på moderna museumet. Coolt inget annant och jag står verkligen för att jag tycker moderna museumet är coolt! Så de såå Dolly. Jag kan se din min när du läser detta! Konst.

Vi åkte därefter till söder. Perfekt glassväder och mysigt att sitta och sola mot en röd vägg. När vi varit där i massor av minutrar åkte jag hem och åt tacos igen. När jag ätit begav jag mig till Johan. Vi såg på film. Z- dagar är bra dagar. Kommer sakna dem. Johan har pool och bor i ett fint hus. Nu är det kört.    

Till alla frågvisa människor:
For me to know for you to wonder.

Idag har jag handlat massor av kläder. För att fatta mig kort, en grön fin tröja, en svart prickig t-shirt, två kjolar, ett par skor, ett turkost linne och en till vit sak. Mycket bra att ha någon som kan tänka sig att betala med sig. Men nu är det mat.

Blomman och båten

Lycka
Jag ska till söder med Johan imorgon eftermiddag
Viktor kommer hit och går kanske på skiva med mig=)
Middag med Viktor och Angelica
Ledig i morgon
Fotbollsmatch i helgen
Att strunta i andras åsikter
Att min födelsedag kommer bli den bästa
Vänner är snälla djur!
Ny färg i håret nästan lika blond som Maria haha eller inte hoppas ngn märker
skiva på tisdag med vissa mangomänniskor och andra murveldjur
Grease på fredag
Att Klas lovat att åka med mig hem på Tisdag

Mindre bra
Att Sandra ändrat sig i sista sekund och jag ska på skiva på tisdag utan ngn vän
Att leta efter en ny vän på tisdag klockan halv sju
Mattekursprov som jag skjuter upp att plugga till
Dumma mattelärare
Mina delade åsikter
Att jag inte kan plugga för min hjärna är fylld med annat och tömd på hjärnceller
Tanken på att jag en dag kommer känna mig tom och olycklig
Att jag inte vet vem som läser detta
Gummimackor till frukost och slut på flingor
Engelska nationella dagen efter 8.20
Svårt att hitta kläder till allt
Inget jobb
Körkortshelvete och trafikskolan som ständigt påminner mig om att jag misslyckats


Vart finns människorna som lyssnar?

Idag har det varit som om hela Rudbeck legat under ett stort moln av trötthet. Människor har med viss tvekan och efter ett antal tänkande minutrar fått fram vad de vill säga. Detta har bidragit till att jag fallit in i trötthetstempot och släpat mig fram i korridorerna. Nära på att somna på matten men med stor målmedvetenhet lyckats hålla uppe ögonlocken.

Det regnade på morgonen. Dagen var som upplagd för att bli dyster.
När man pratar med någon vill man höra ett svar och inte ett buttert mumlande. Det är typ som tala ur skägget männska så jag hör vad du säger! Så har det varit idag. Föresten har jag vandrat runt i flera minutrar ensammen i korridorerna, vart är alla glada människor? Det har hela dagen känts som om jag har haft något mycket viktigt att säga till alla jag träffat men ändå inte lyckats få fram det för att jag inte kan berätta saker med inlevelse och utan att gäspa idag. Jag vet inte ens vad det är jag har velat ha haft sagt??!! Men det tål att tänkas på.  


Långa bussresor och vrickade människor

Denna helg har gått så fort. Har haft fullt upp hela tiden. Jag orkar inte vara så poetisk idag som jag var sist.

På lördagen var jag på modevisning, det var häftigt. Jessica gjorde succé! Sen var jag med Johan, Hannah, Sophie och Jessica på kvällen. Mycket trevligt. Tiden gick fort och vi pratade hela kvällen. Vi åt rispasta till middag. Lite speciellt men det funkar i krig. Jag måste bara tillägga att jag bröt mot lagen i lördags. Jag körde bil utan min riktiga handledare men det gick bra.

Sen spelade ja mot Åkersberga igår. Det är fortfarande så kul att jag inte vet vad. Mkt bättre än förra året. Fast min fot är lite blå och jag missade som vanligt alla målchanser. Dessutom känner jag mig som en sköldpadda när jag ska nicka. Tråkigt att vi förlorade men det gör inget, det är kul att spela.

Som förra söndagen kom jag hem som en död sill och planerade mitt valborgsfirande utförligt. Jag skulle juh få främmande från söder. Inte ett dammkorn fanns i mitt hus. När mina gäster kom hälsade jag dem hjärtligt ihjälkomna och så började vi grilla. Det resulterade i en pytteliten brännskada på tummen som är rätt obetydlig men den känns. Vi fick ingen majbrasa men vi tittade på grillkolen istället.

MIna stökiga gäster kladdade ner min whitboard har jag märkt idag. Orkar inte berätta allt i detalj från igår men för att bara sammanfatta det så åkte vi mkt buss.
Träffade Erik H och jag fick säkert ett sömnpiller i maten/ drickan av någon för jag spenderade stor del av kvällen halvsovandes i en soffa eller i Erik H:s säng medans mina vänner från söder ägnade sig åt att ragga på 89:or och leka konstiga lekar. En hälsning till dom är därför att jag är ledsen att jag inte hittade något roligare ställe i Väsby att vara på men det är inte så lätt. Ni måste veta att jag försökte i alla fall.

Frågan idag är om jag ångrade något som jag gjorde igår eller inte...
Valborg är som vanligt en överskattad måstehakulhelg men jag hade det rätt kul ändå.

Jag har diskat idag dryygt!! Men nu är det gjort. Snart kommer mina föräldrar hem och då kommer jag inte kunna hålla tillbaka leendet.  Jag känner mig verkligen som en 14 åring idag. Så nu har jag erkänt det. Men det finns dom som är värre....