söndagijanuaritjugoettAgnesochAgnetaharnamnsdag

springa i snö 0.8.00

Förlora.

Trött.

Samvetet.

Dodis.

Tacos.

Get back.

Ensam.

Natt.

Fresten tack för supporten från lektaren igår lycklig att ni kom.


Bekännelse

En på mitt jobb är jättelik filifjonkan.

Knashelg, Vatra

Sånt händer bara på tv, aldrig i verklighet. Men det händer mig. För jag är dum och oklok. skrattretande, fnittrigt och minst sagt pinsamt. Lista ut vad som har inträffat jag berättar bara denna grey med en viss promille. Undantag Hannah med H i slutet.

Fredagen innebar Långbackavägen i rasande tempo för att hinna till tåget mot Skövde. Jag han! Räkor och film hos familjen G. Jag trivs där för det är som hemma. Inga konstigheter. Kanske för at vi är släkt. Lördag Vickes restaurange, pasta Grappa han fixade speciialpizza till mig.abskelut! Sen köpte Angelica läppförstorande läppglans som vi prövade.

Kvällen började med rödvin och det är väll en förhållandevis bra start men man vet sällan vad som händer i detta sällskap därför bör man ta det lungt. Apple gör hjärnan lite luddig och fylld av moln. Jag passade inte in bland ett gäng vana alagare. Hemma hos Marcus såg vi på fina bilder. Sen tog vi taxin in till "stan" Marcus var vår radio. Det är roligare människor i den stan, annan mentalitet. Mer humor vilket inte riktigt existerar där jag bor. Inte bland utefolket. Framme va på Voda och Vatra. Kusinerna trodde dom var busiga men sanningen är okloka. Jag gick på egna äventyr. Angelica berättade för alla inklusive diverse utomstående att vi va "kusinerna från Stockholm". Hon har fresten lyckats med sitt uppdrag. Jag skulle hindra henne men hennes vilja var starkare. Hon var nöjd för hon har minsan inga känslor och är den som är den. Det resulterade i att jag och Viktor vandrade ensamma hem mitt i natten. Trevligt  med lång pratstund. Halv fem i säng. Angelicas stolthet dagen efter var enorm. Vilken bedrift! Vi fick brunch av moster. Men jag kan inte sova länge. kommer sakna kusinerna.

Tåget hem var inställt. Ja och Angelica åkte buss till Töreboda, öreboda, reboda, eboda, boda, oda, da, a med Urban. Skön dialekt. Läskigt, trodde bussen skulle blåsa omkull. Sen var det som en dröm såg peter jöback, Johannes Brost, Lasse Anrell, han från tripple and touch, plus 2 andra känd skådisar. Inget samband sinemellan men alla under samma resa. Och detta kändes konstig med en luddig hjärna. Sen hem och tränade 2 timmar. Han inte med att bli trött. Men blev en fnittermåndag. Det blir konstigt då med okända människor. Är vikarien helt urflippad?

Bra helg men saknade Johan han fattades.

Nu måste pappa komma hem för det är ju hans födelsedag.


Dinglisen och wow wow

Nu måste jag ta mig i kragen. Det är någonting med att komma hem till mitt hus som gör mig sur. Jag har ingen anledning alls att vara sur ändå blir jag galen. Har länge trott att det måste vara för att jag är hungrig men idag är jag inte hungrig men sur. Så slut ta bort alla dumma tankar.

Nu måste jag packa för ska på äventyr till Skövde imorgon och ut med grabbarna grus. Snälla skona mig denna gång, jag vill inte vara med om förra årets bravader.  

Idag har jag lärt mig allt om 1-åringar. Tex att man aldrig lämnar en skål med fisk vid ett bord med 1 åringar utan uppsikt.

Helgen innan jag åker vill jag att vännerna ska vara hemma och ta farväl en av dagarna. Det skulle uppskattas.

Maktmissbruk

Jag vill inte att människor ska få behandla mig på detta sett. Det är en stor jävla kränkning att peka ut mig som för full. Har jag ett onyktert utseende? Tror det måste vara att mina kläder utstrålade attityd och att jag skulle vara för cool för det där stället med mitt knappörhänge. Japp så måste det nog vara.  

Okej från början. Jag var bjuden att fira att Hanne och Malin fyllt 20 år. Smålandsgatan 2, vad är det de heter Helenes krog eller ngt. Där var jag och 20 andra i sällskapet. Många hade beställt ngt att dricka innan maten men inte jag. Jag delade på en flaska vin till maten med två andra. Efter middagen kände jag mig inte alls påverkad. Har jag nånsin kännt mig påverkad av 2 glas vin. NEJ!!!!!!! Flera hade alltså druckit mer än mig. Vi ställer oss i kön för att komma in till stället brevid som heter Candy. När det är min tur att visa lägg säger väktartanten:
- Jag kan tyvärr inte släppa in dig för du är för full. Jag som bara tycker det är löjligt svarar med att jag inte alls är det. Då frågar hon hur mycket jag har druckit. Jag svarar ett glas vin. Då påstår tanten att jag måste druckit betydligt mer. Okej visserligen hade jag druckit två men jag fattar ändå inte hur jag kunde bli nekad. Det roliga var att hon sen säger: Vi har egentligen nolltolerans här. Jag frågade hur det kunde komma sig att hon släppte in ca 16 människor som druckit mer än mig. Då sa hon att dom inte ser ut som jag och att hon inte tänker släppa in mig. Många i sällskapet protesterade och sa att dom druckit mer än mig. Men hon vägrar ändra sig och säger att hon har högsta ansvaret.
Jag ville reagera och bli arg men gjorde inte det för det skulle förmodligen göra saken ännu värre. Jag förbjuder nu alla jag känner att gå till det där sunkiga stället. Dom ska inte få era pengar. Man kan inte kränka människor sådär. Det är maktmissbruk Det värsta straffet jag kan komma på är väll att på nått sätt göra så dom får dåligt ryckte men hur?

Visst jag hade inget behov av att visstas därinne men för födelsedagsbarnens skull... Man såg hur dom blev besvikna. 1 av 20 och dom väljer mig. Jag vill veta vad som fick henne att tro att jag var för onykter.

Jag fick vykort på spanska av Karin igår. Då blev jag glad. Tack för vykortet.

Om ngn får lusst att kolla hur jag har det när jag är i Spanien kan man gå in på
www.resdagboken.se och söka på Sofia18.

Imorgon börjar allvaret och jag får träffa mina 18 barn igen.

Ajja fick fribiljetter till ett annat ställe av ngn galning på vägen hem, så vi var där i en kvart, sen hem till Väsby. Var även på rockbaren en snabbis innan vi fick skjuts av Björn från björnbärsvägen hem.


07

46974-40Jag fick julesnö. Men bara på den här lilla plätten. 9kms promenad på julafton. Är man född i min släkt måste man vara bra på att gå. Konstig jul. Ingen ville beteé sig juligt. Tre tappra människor såg kalle. (jag var en av dom) Ferdinand går inte att missa.  Viktor kom hem från Gran canaria miss i natten. Sen spenderade han stora delar av julen med sin flickvän. Alla bröderna var fresten med sina flickvänner. Kommer man hela vägen från huvudstaden kan man väll få träffa dom lite i alla fall. Ajaa ska dit snart igen så då ska vi ta mig tusan träffas. Snällt att dom frågade om jag skulle med ut men jag kände inte för flickochpojkvänsutgång. mosterMoster. Jag fick bra julklappar i år. Men nu är julen slut och då känns det: Ta bort allt!!!! Nu är det över, vi går vidare och orkar inte hålla på och äta gamla, torra lussebullar längre. Kanske bara är en typisk tanke för nyårsdagen. Då det bästa på hela dagen är att få gå och lägga sig igen. Nyårsafton är man glad men sen försvinner lyckoruset över natten och man är helt tömd på lycka dagen efter.

Jag har alltid lycka på nyår. Dansat hela natten. Ännu ett lyckligt grannpar blev utsatta för den rosenhilliska gästfriheten och drogs med in i röran. 

Snart ska jag lägga upp min resdagboksadress så att cirka 50 människor kan hänga med i mitt liv i söder. Pass på om ngn vill träffas innan jag åker. Jag är rädd. För det är snart. 

Jag längtar efter mina 18 små 3 åringar.