SöndagsKrig

Och jag bara står där som i en bubbla i mina trasiga byxor, bruna tjocktröja och mössan långt nerdragen så ögonen knappt syns. Jag har glömt hur den fungerar. Den gröna stora ser motbjudande,stor och äcklig ut, som om den ska sluka det jag är på väg att mata den med i ett naffs.  Bestämmer mig ändå för att ta mig an den. För trött för att tänka vilken knapp som ger den bästa effekten. Min granne har bråttom och skyndar sig med den förmodligen obligatoriska söndagsuppgiften.
När det gått upp för mig vad jag är på väg att göra skyndar även jag mig för att få mitt söndagsuppdrag ur världen.

När jag kommer tillbaka till lokalen som förövrigt stinker av curry och medel ligger alla mina plagg utkastade och ett par i trettioårsåldern har tagit över min maskin likt blixtanfallet i normandie under andra världskriget. Mina kläder ligger blottade mitt i rummet som om de skriker av skandal och förnedring. Ilska massor av ilska får jag. Vet inte vad jag ska säga men ett litet oj kommer ut ur min mun.

Paret tittar nochalant upp men ignorerar min närvaro och fortsätter det fientliga anfallet av min, MIN tvättmaskin!

sea

I will live my life as a lobsterman's wife on an island in the blue bay.
He will take care of me, he will smell like the sea,
And close to my heart he'll always stay.


Filosofi

Så var det 2009 och nummer nio hade ju jag på den gula bsktröjan när jag var liten. Liten kände jag mig igår när jag gick och la mig kl 2 till höga tjut och nyårsglädjeyra i natten. Natten är så mörk i Sverige. Sverige är ett land med ganska konstiga människor. Människor är egoister. Egoist kallar jag mig ibland. Ibland har 2008 varit lite väl knasigt och påfrestande. Påfrestande var sommaren 2008. 2008 såg jag ett av världens sju underverk. Underverk är jorden. Jorden kommer nog försvinna skulle jag tro. Tro på solen och månen och stjärnorna det är beständigt. Beständigt är även vatten. Vatten är den godaste drycken. Dryck nr 2 är nog vin. Vin kan vara rött, vitt,rosa, orange eller bääärcht. Bäärcht säger sara som kommer från Göteborg och bor i Uppsala. Uppsala är en lagom plats. Platsen som är vackrast ligger vid en sjö. Sjön är ganska mörk och har träd runt omkring. Omkring mig finns prylar. Pryl är en liten sak. Saker kan skräpa ner miljön. Miljön ska vara ren från smuts. Smutsiga blev mina röda byxor igår när jag satte mig på en makaron. Makaroner är nog lillasysters bästa. Bästa vännen heter kanske molgan och är osynlig. Osynlig skulle man vara då skulle jag rädda någon. Någon finns det för alla. Alla människor har ett hjärta. Hjärtan kan vara fina att ge bort. Bort vill jag ofta. Ofta saknar vi. Vi kommer få ett underbart 2009.