Rompecabezas

Vamos a pintar buenos aires con pelotas? Hej,hej Buenos aires nu ska vi måla om lite. Hej, hej Leo! Hej då Norge!

Emma el mosco!


Chino

Okänd substans med gelékulor
Böngrej ris och socker.

Italien

Vi har Italienare här. Dom lagar mat med olivolja och vitlök och lyssnar på Italienska sånger. De erbjuder vino tinto från 11 på förmiddagen fast jag avböjer artigt. Sen lär dom oss små matlagningsknep.

Hur det är

Precis bredvid ett CP center bor jag. Mitt emot finns en tågräls och en bro. Väggarna längs med järnvägsrälsen pryds med graffiti. Tågen åker förbi ungefär en gång i timmen med ett buller. Förra veckan inträffade en olycka vid järnvägsrälsen i form av en blixtrande explosion. Det är sånt som händer här, tågolyckor.
Man måste vrida om nyckeln två gånger för att komma in genom dörren. Sen är det två trappor upp. Lägenheten är ett renoveringsprojekt. Varje vecka är det något nytt som ska lagas och den här veckan är det ytterdörren. Hector, som jag kallar honom kommer då hit och fixar, hamrar, spikar och muttrar. Han är även bra till annat den där Hector. Man kan liksom fråga om saker.
Inne luktar det som en blandning av rök och damm. Lägenheten har 5 rum och kök. Toaletten är inte särskilt mysig och spolknappen fungerar var tionde spolning. Mitt rum har jag inrett med fotografier från alla världens hörn för att få inspiration till diverse räddavärldenaktioner. När jag vill festa till det lite sätter jag ett stearinljus i en vinflaska. Mer en så är det inte, spartanskt men inbjudande. Visserligen finns även en stege i mitt rum, den som går upp till himlen via vintergatan. Taket är av betong med endel brister från en liten grillningsinsident. Ifrån taket kan man se med kikare vad grannarna i höghuset mittemot har för sig. Skulle man kapa huset mittemot skulle jag vara stolt ägare till en vacker solnedgång. I köket bor en kackerlacka som jag har lagt en burk över. Nu ligger den på rygg och rör sig nästan inte. I kylskåpet har jag klätt in min mat i påsar för att skydda den mot mögelattacker. På en hylla står sex sprillans nya vinglas. I vardagsrummet finns en brungulorange soffa från medeltiden. Det tog cirka två veckor innan jag vågade sitta i den. Sen finns två och en halv fåtölj till. På balkongen har jag gjort två tappra odlingsförsök som kämpar med att komma undan cigarettfimpar.
I skolan sköter jag mig näst intill. Jag sitter oftast på en stol nära väggen så jag kan smälta in där om dom skulle vilja fråga mig något. Jag försöker hålla en låg profil av strategiska skäl.
Jag har fått tre nya vänner. Fast jag pratar även lite då och då med annat löst folk. Jag dricker oftast rött vin, vino tinto och försöker att inte äta allt för många glassar med kolasmak.

Jag har aldrig druckit te förut, morfar

-Du har en jättestor, svart, blank skalbagge på ditt knä, morfar.
Han ser helt oberörd ut och trycker sitt långfinger mot den så den förvandlas till mos.
Jag ser förskräckt på honom, min morfar med kritvitt hår.

Saltá

Livet flyger.