Do you want to manifest your destiny? Great! Just make sure you eliminate everyone who already lives one the continent.

- Om vi misslyckas med det här om 50 år. Vad säger du till dina barn då? Kan du säga att du gjorde ditt bästa, att du försökte?

Hur kan någon som förstår att ens livsstil förstör planeten insistera på att följa samma livsstil och tro att han inte förstör planeten?

 


Får jag ta med Sara och Martin?


Fort Europa

Historikern är den druckne som i gatlyktans sken försöker hitta sin borttappade nyckel, och som svar på polisens fråga om varför han letar där svarar han: "För att där är det ljust"

Ett miljöparti

Jag tackar den vita, fula dunjackan, Klingan sina smaklökar, Fann-y höfter, Sara hipphopphojjen, Martin sin mage och Glajjan sin cykel.

Å fan, alla vill samma men det går inte. och varför envisas ni då med att försöka tycka olika?

Och jag blir så fruktansvärt äcklad av människan. Man får vara radikal och tänka vad i helvete har vi ställt till med? Men livet var juh en lång klättring och utsikten underbar. Glöm inte det, glöm för helvete inte att utsikten är underbar.   Jordens dragningskraft är klen.

En dubbelvärld, då jag pendlar fram och tillbaka. Skor, skor, nikeskor, Ett bipolärt liv. Om du vet det jag vet hur kan du då sova på natten?

Turkost

Brun färg så lila försvinner. Sen sicksackspringer jag under huvudstaden i lördagsbyxor.

Det mennesket som ikke lever med savn, må ha et rart liv.

Och Ingrid är på andra sidan jordklotet. Jag som skulle berätta hur jävlig människan är.

 

Men jag har det bra med min Jurasic park växt och alla fåren är hemma och hästarna i stallet. Nu är hemmet ett hem. Allt är som det ska vara för Martin och Sara är här igen.


Desarollo sostenible

"Sustainible development is development that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs."

- Our Common future, The world commission on environment and development. Brundtlandrapporten från 1987

Vad är needs? En bil, en säng eller ett par långfärdsskridskor? Eller kanske lycka? Dagens needs är inte hållbara därför kommer inte framtidens needs kunna vara desamma som dagens. En hållbar utveckling i citatet ovan innefattar bara människor. Sätter inte Ekologin gränserna? Citatet beskriver hållbar utveckling som om jordens resurser vore oändliga och det enda vi vill ha är tillväxt!

Ibland lever vi på jorden som om den vore platt och oändlig men den är en rund enhet. Men att börja tänka på att byta ut alla varor mot tjänster skulle vara knäppt. Så klart prylfixeringen är ohållbar. Men begreppet tjänster fick en skräckinjagande klang efter gårdagens föreläsning om trafficking i Nepal.