Vem skojjar och skrattar med små hattifnattar joo Soooffiiia.

Hur hamnade jag i en lägenhet i Runby tillsammans med ca 8 koskinkorvadrickande Finnar, en dansbandskarl med rosa slips och Lars-A? Tänkte jag igårkväll vid 21 tiden. Några timmar senare finner jag mig hoppsastegandes fram på vägen tillsammans med den hela glada skaran mumintroll. Vi skrattar och skojjar och jag känner mig lite av en accepterad åsna i en hästflock. Dom var så vänliga och gav mig en kortfattad uppdatering efter varje samtal på finska tex Nuuu pratar vi om snuus.
Vi tog det supersnabba tåget in till utelivet. Champangen flödade. Sen kom partytrixen fram. Som en yvig sätter kastar jag mig runt på dansgolvet i stora banor och tror jag förvandlats till ngn sorts kvinnlig motsvarighet till John Travolta. Jag moonwalkar fram emellan de finska grupperna som uppstod under kvällen.

Taxifärden ledde mig inte hem till mitt hus utan tillbaks till lägenheten i Runby där jag och malin crachade i säng och föll in i en djup dvala. Två timmar senare vaknade vi av ljuset i rummet. Äcklig och dan var jag dvs med en andedräkt som skulle få hela Lahtis invånare att dö som flugor av minsta pust, gårdagens klädsel, håret åt alla håll och med ögonsminket så långt ner från ögonen att jag med nöd och näppe inte klassas som en hocker. Jag och Malin ägnar oss åt städning av eländet i lägenheten under morgonen, sen äter vi frukost med lägenhetsinnehavarna.

Jag hoppades att hemresan från Rumby skulle gå smärtfritt och snabbt. Men int kåår det alltid som man tänkt. För bussar går sällan på söndagar så vi väntar en halvtimma. När bussen äntligen kommer sitter ingen mindre än min helyllevän där och det första malin kläcker ur sig när hon frågar hur det står till med oss är vi har inte duschat. Vilket får mig att sitta kluckande av skratt resten av resan och helyllevännen glöms lite. Mina sömnturstande ögon syns lyckligtvis inte genom mina glajjor.

Resultatet av gårdagen är i alla fall att jag går runt och hittar på små meningar på låtsasfinska i mitt huvud.

Jag är grön

Verde que te quiero verde. Verde viento. Verde ramas. El barco sobre el mar y el caballo en la montana.....

Jag försöker och försöker men fastnar alltid i samma färg. Kläder, kuddar, lyktor hur jag än gör blir jag alltid grön. Men grönt är fint. Gröna äplen, gröna blad och gröna ärtor.



Att bero på gön så är det här mitt nya tidsfördriv. Äta sojabönor. Man blir liksom lite fast i det.


Que tomas lunita y porque estas tan amarilla?

Jag drömmer om det soliga spanien. Om färgglada glas med te i, rövin i skadligt härliga mängder, pinchos hos poe, pipas och cruzcampo på miradoren, den blöta snön i sierra, chokladglass från italianos.

Granada para siempre


Juliångest

Min dag fylls av kaffedrickande. Jag kan liksom inte starta. Som att bensinen är slut, the spirit.

Igår såg jag ut som jag hoppat över sju gärsgårdar och drömt om min drömprins med 7 sorters blommor under huvudkudden. Skulle på bio med Del pilar. 
Innan bion var jag på jakt i Stockholm efter toaletter. Kön på bion var för lång, kön på mc donalds var för lång, I kungshallen blev jag lurad på en femma av 2 mimboungar som utbrast med ett jagär14ochjaghardruckitenfolkölochjagägervärdenskratt att den här toaletten funkar inte och du kommer aldrig få tillbaka den där femman. Kinagubben på thairestaurangen hävdade att jag inte kunde låna toan för att det var upptaget. Var finns alla hjälpsamma människor? Utrotades dom i Sverige under medeltiden då pesten tog deras liv?
I San José fick jag hjälp av en knarkare att hitta en ovanligt fräch toalett.